Starten met 16 jaar!
Rijden vanaf 16,5 jaar!

Hoe vet is dat?

Tegenwoordig kan het. Door 2toDrive kunt u eerder beginnen met
rijlessen, namelijk al vanaf 16,5 jaar.

Vanaf het moment dat u 17 jaar bent mag u praktijkexamen doen. Als u slaagt mag u tot uw 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Deze coach(es) kunt u zelf kiezen, wel zo leuk!

U hoeft dus niet meer tot uw 18e te wachten voordat u eindelijk met rijlessen mag beginnen!

Onze lesauto's

Volkswagen T-Roc 1.5 TSI Sport Business R

Deze Volkswagen T-Roc komt uit 2019 en is voorzien van een benzinemotor met een maximum vermogen van 110 kW (150 PK) en een cilinderinhoud van 1498 cc.

De auto heeft een topsnelheid van 205 km per uur en bereikt vanuit stilstand de 100km/u in 8,4 seconden. 

Volkswagen Polo 1.4-16V Highline

Deze Volkswagen Polo komt uit 2012 en is voorzien van een benzinemotor met een maximum vermogen van 63 kW (86 PK), een automatisch geschakelde transmissie met 7 versnellingen en een cilinderinhoud van 1390 cc.

De auto heeft voorwielaandrijving, heeft een gewicht van 1004 kg, een topsnelheid van 177 km per uur en bereikt vanuit stilstand de 100km/u in 11,9 seconden. 

TRENDY WEBSITE BLOCKS

Choose from the large selection of latest pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, content slider, responsive image gallery with lightbox, parallax scrolling, video backgrounds, hamburger menu, sticky header and more.

Tab heading 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis quam in risus pulvinar ultrices eget non sem. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae proin accumsan odio.

Tab heading 5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis quam in risus pulvinar ultrices eget non sem. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae proin accumsan odio.

Tab heading 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis quam in risus pulvinar ultrices eget non sem. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae proin accumsan odio.

Onze specialisaties

LAST VAN ADHD?

Bij mensen met ADHD verwerkt het brein de informatie net even wat anders. De aandachtsspanne is vaak minder lang en er is eerder sprake van een overdaad aan informatie.

De rijlessen gericht op ADHD kunnen in overleg korter zijn - geen dubbele lesuren - en zijn altijd dusdanig opgebouwd dat u niet overweldigd wordt. Stap voor stap maakt u kennis met de verschillende verkeerssituaties zodat u met vertrouwen leert omgaan met de drukte in het verkeer.

Wij zorgen ervoor dat u de basisvaardigheden goed onder de knie krijgt om u prettig op de weg te laten voelen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op het examen!

LAST VAN AUTISME?

Voor iemand met autisme is het prettig te weten waar u aan toe bent; dat weet u bij ons! We maken duidelijke afspraken over een vaste plaats en tijd, u rijdt altijd in dezelfde auto en u krijgt altijd rijles van dezelfde instructrice. Dat is wel zo vertrouwd!

De lesstof wordt in pasklare stukken aan u gepresenteerd op een rustige en duidelijke manier en de rijlessen zijn zo gestructureerd dat u altijd weet waar u aan toe bent zodat u zich volledig kunt richten op het verkeer. Zo bereidt u zich goed voor op het examen!

U heeft duidelijkheid en vastigheid nodig; Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres!

LAST VAN RIJANGST?

Dit komt veel vaker voor dan u wellicht denkt. Het is vaak heel vervelend als u minder mobiel bent dan u zou willen.

Verkeersschool Sandra kan ervoor zorgen dat u (weer) zelfverzekerd en met een prettig gevoel de (snel)-weg op gaat. We bepalen in overleg aan welke aspecten we in de rijlessen extra aandacht besteden. Dankzij onze intensieve begeleiding krijgt u meer zelfvertrouwen en controle over het rijden.

Bij sommigen roept het rijden veel stress en angst op, vaak met allerlei lichamelijke klachten tot gevolg. Sandra kan u hierbij speciaal begeleiden.
Daarnaast geven we opfrislessen voor mensen die het rijbewijs al hebben maar niet of nauwelijks durven te rijden vanwege onzekerheid of angst, bijvoorbeeld omdat u al heel lang niet in de auto hebt gereden, bang bent geworden na een incident of specifieke angst hebt voor rijden op de snelweg, in de binnenstad of in tunnels.

LAST VAN FAALANGST

Voor sommige mensen roept het rijden of een examen veel stress en angst op. Als u last hebt van faalangst of examenvrees zullen we u daar zoveel mogelijk bij helpen. We gaan samen op zoek naar de juiste manier om u te begeleiden in het behalen van uw rijbewijs.

Geduld, zelfvertrouwen, een gedegen rijopleiding en een goede voorbereiding zijn hierbij natuurlijk erg belangrijk.

Klik hier voor meer informatie over faalangst.

MOEITE MET SCHAKELEN?

Er komen steeds meer auto's in Nederland die een automatische versnellingsbak hebben. Dit houdt in dat u niet hoeft te koppelen en te schakelen, erg comfortabel dus. Wanneer u lest en examen doet in een automaatauto betekent dit wel dat u alleen in een automaat mag rijden. Als u toch al van plan was een automaat te kopen, is dit natuurlijk geen probleem.

De automaatauto is uitermate geschikt voor kandidaten die moeite hebben met het verdelen van aandacht. Pas wanneer u de bediening van het voertuig helemaal onder de knie hebt, kunnen de rest van de vaardigheden worden aangeleerd.

Blijft u moeite houden met de bediening van een schakelauto waardoor u te weinig tijd hebt voor zaken zoals spiegelen en anticiperen? Dan kan de automaat een prima oplossing bieden.

Wij geven de automaatles in een Volkswagen Polo.

Tab heading 6

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quis quam in risus pulvinar ultrices eget non sem. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae proin accumsan odio.

Opfrislessen

Hoe staat het met uw kennis van de borden en verkeersregels?
Hebt u een rijbewijs maar gebruikt u het niet (meer)?
Voelt u zich niet meer zeker achter het stuur?

Misschien is dit dan een goed moment om bij ons een paar opfrislessen te nemen. In deze lessen brengen wij uw kennis weer op het juiste niveau, herstellen wij uw zelfvertrouwen en zorgen wij ervoor dat u zich weer op uw gemak voelt in het verkeer en achter het stuur!

Steeds meer ouderen rijden steeds meer kilometers en zijn daardoor veel op de weg. Ouderen zijn minder scherp op de weg en reageren daarom ook minder snel in (gevaarlijke) verkeerssituaties. Feit is dat het aantal 65-plussers de aankomende jaren zal blijven stijgen. De piek wordt verwacht in 2035. Samenhangend met deze stijging zal er vaker behoefte zijn aan opfriscursussen. Goed dat u ook hiervoor bij ons terecht kunt, toch?

Rijtest voor 65 plussers

Rijbewijs vanaf het vijfenzestigste jaar; Wij kunnen u adviseren over wat u vanaf uw 65e jaar moet doen om veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen blijven deelnemen.

U krijgt informatie over de verplichte keuring vanaf het vijfenzeventigste jaar, de medische verklaring van geschiktheid en de mogelijkheid van een rijtest.

Aantal 65 plussers neemt toe


Ieder jaar komen er meer en meer 65-plussers bij. In 2005 waren er 2,3 miljoen 65-plussers en dat steeg naar wel 3,1 miljoen in 2017! 

De ouderen van nu bezitten meer rijbewijzen dan de ouderen van vroeger. Het is daarom logisch dat ouderen nu ook meer kilometers maken. 

Het aantal gereden kilometers is van 8,5 miljard kilometer (2005) naar 14,2 miljard kilometer (2015).

Ouderen goed voor 1/3 nieuwe auto's

Één derde van de 65-plussers schaft een nieuwe auto aan, daarmee staan zij op de eerste plaats.

Wat ook opvalt is dat 41% van de senioren voor een grijze auto kiest. Verder kiezen zij het liefst voor kleine auto’s zoals: Volkswagen Polo, Toyota Yaris, Renault Scénic en Opel Agila.

65-plussers zijn ook steeds vaker betrokken bij verkeersongevallen, een opfriscursus is daardoor aanbevolen.

Download de brochure
rijbewijs vanaf 65 jaar
voor meer informatie.