Faalangst-examens

Alles wat u moet weten over faalangst-examens voor u samengebracht in een handig overzicht. Mocht uw desalnietemin toch nog vragen hebben, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op; Wij staan u uiteraard graag te woord!

Faalangst-examen

Als u vermoed dat u last hebt van een ongezonde en/of extreme angst voor het rijexamen, dan bent u bij verkeersschool Sandra aan het goede adres. Het is namelijk bekend dat u faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf gaat (en niet alleen bij het examen). Op die manier kunt u al vanaf de eerste rijles werken aan omgaan met spanning.

Sandra is gecertificeerd faalangst-instructrice, dus gespecialiseerd in het opleiden van mensen met faalangst!

Faalangstexaminator speciaal opgeleid

Ook de examinator die dit examen afneemt is speciaal getraind om mensen met faalangst te begrijpen en begeleiden.

Hoelang duurt het faalangst-examen?

Het faalangst-examen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80-90 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin u rustig uw situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangst-examen is dus voldoende tijd om u op uw gemak te stellen. Want als u zich op uw gemak voelt, presteert u het best!

Time-out aanvragen

Bent u eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe? U kunt dan één of meerder time-out(s) aanvragen; U mag het zelf aangeven. Ook uw examinator kan u een time-out geven als hij/zij dat nodig dan wel in uw voordeel acht.

Niet makkelijker

Het faalangst-examen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een regulier praktijkexamen! U moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle rijvaardigheidseisen. Dat houdt in dat u moet laten zien dat u veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer kunt deelnemen.

Duurder

Omdat het examen langer duurt, is het wel duurder dan het gewone rijexamen.

Als u aarzelt groeit uw angst.
Als u waagt groeit uw moed!